Aquesta pàgina pertany a www.evagomez.com, pàgina oficial de la cantautora Eva Gómez.

dilluns, 16 de novembre del 2020

EL CEL I LES FORMES DEL VENT, nominat a millor disc de cançó d'autor als PREMIS CARLES SANTOS 2020.

Molt de tant en tant, un reconeixement té molt més darrere del titular. Les lectures que després dels trenta anys que porte fent cançons com a cantautora puc fer d'aquesta notícia són enigmàtiques, profundes i satisfactòries. La NOMINACIÓ A MILLOR DISC DE CANÇÓ D'AUTOR ALS PREMIS CARLES SANTOS 2020 de l'Institut Valencià de Cultura ens ha fet botar d'alegria. I ens ha fet també pensar que, un treball gairebé artesanal i fet amb la senzillesa més modesta i personal, pot tenir-se en compte i pot estar a l'altura de qualsevol producció més ambiciosa, artística i tècnicament parlant.

EL CEL I LES FORMES DEL VENT és un treball que naix com la resta; des de l'honestedat i la humilitat d'unes cançons sinceres. De les nostres mans i dels nostres cors. De les percepcions instantànies que es converteixen en arranjaments musicals pràcticament a l'instant. D'una artesanal alquímia poc definible que recorre camins amb cert toc indescriptiblement misteriós.

Ni cal dir que les composicions són pròpies al 100%. La lletra i la música són completament indivisibles per a mi; una necessitat expressiva conjunta. Els arranjaments també són propis, sempre sota la visió-supervisió pacient i serena de la meua companya Laura Miñarro, convertint-se tot en un treball de doble mirada en una sola direcció.

Tornem a confiar en nosaltres, per això és una autoproducció. Podíem pensar que és molt trist que, en trenta anys de creació, cap discogràfica haja confiat en el meu treball amb el que tot això pot comportar a gran o no tan gran escala. Però hi ha utopies que no són del tot honestes ni veritablement enriquidores... Per això,  posant la vista arrere, només podem sentir orgull i satisfacció pels senders creats i les senderes travessades... Camins caminats, de vegades, amb llàgrimes però sempre fent ús d'una il·lusió intacta i forta.

Als crèdits del CD podem llegir: Almenara - Sagunt - El Puig.  Són els meus pobles estratègics per anar creant, on han nascut les cançons, on s'han gravat, on han anat creixent, on han vist la llum... La meua terra, en general, m'inspira... Com sempre!

Per últim, encara que sone a tòpic: he de dir que la nominació als Premis Carles Santos ja és un premi. Un altre bot interessant i important en el camí. Una altra il·lusió i experiència per a gaudir. Gràcies a l'IVC per la nominació, perquè sentim molta alegria i eixa és altra recompensa vital que no volem deixar escapar: l'alegria. 

Moltes gràcies a les persones que ens doneu suport. Sempre esteu en els bons temps i en els no tan bons.

Enllaç biografiaBIOGRAFIA amb imatges (fer clic)

------------------------------------------------------------------------

Cal recordar que el lliurament dels premis serà el dimecres 9 de desembre al Teatre Principal d'Alacant.

Enllaç : Escrit del IVC. Nominats 2020