Aquesta pàgina pertany a www.evagomez.com, pàgina oficial de la cantautora Eva Gómez.

divendres, 20 de novembre de 2020

(Nota de premsa) - EL CEL I LES FORMES DEL VENT, nou disc de la cantautora Eva Gómez.

EL CEL I LES FORMES DEL VENT és el cinqué treball d’estudi de la cantautora Eva Gómez, natural d’Almenara (La Plana Baixa, Castelló. País Valencià).  La seua trajectòria musical és llarga i sòlida: més de vint-i-cinc anys fent cançons, autogestionant-se gires, autoproduint-se, participant en multitud de certàmens, obtenint reconeixements i premis arreu de tot el territori estatal. 

Aquest treball és una autoproducció que acaba de veure la llum (octubre 2020) i nominat a millor disc de cançó d’autor dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2020 de l’Institut Valencià de Cultura GVA.


El seu estil és molt personal. De sonoritat acústica amb tocs folk mediterranis; on podem escoltar una visió poètica de la vida, feminista i socialment compromesa.

Ella mateixa s’ha encarregat de tota la producció musical i artística en companyia de la multiinstrumentista Laura Miñarro, que també ha gravat la viola de roda, el violí i les percussions que apareixen al disc (caixó, cànter, pander, darbuka, riq...). A més de la veu, la mateixa Eva ha gravat la resta d’instruments que sonen; tocant guitarres, bouzouki, mandolina, bandúrria, guitarró valencià, saz turc i baix elèctric.

Totes i cadascuna de les cançons son temes propis, lletra i música de l’autora. Els arranjaments també, però sempre sota la visió i supervisió serena de la seua companya i coproductora del treball Laura Miñarro.

El disc ha estat produït i enregistrat a l’estudi personal d’Eva, Egostudio-Grabaciones, on des de l’any 2004 produeix música pròpia i aliena. Tant ella com Laura son, per tant, les responsables absolutes d’aquest treball.

Dotze cançons conformen aquest disc intens, divers i valent. Podem destacar les peces “Del barri de l’estació”, on els records de la infantesa prenen vida;  “Vinc”, una declaració de principis de la terra i la procedència; “El viatge”, la decisió de seguir un camí propi; una filosòfica “Variant destins”; una historia amb nom de dona, “Marga” o “El cel i les formes del vent”, la qual dona títol al disc i sentit al treball complet amb el missatge clar de viure el moment i gaudir del nostre dia a dia.

EL CEL I LES FORMES DEL VENT és definitivament un treball discogràfic imprescindible dins de la música valenciana, on la cançó d’autor es fusiona amb el folk més pur i les melodies tradicionals del nostre so i del nostre cant mediterrani.       

www.evagomez.com

www.egostudio-grabaciones.com